nama saya Nur Munirah bermaksud cahaya bersinar...slm perkenalan ('',)

Monday, May 31, 2010

aloh temoy2

ni iman dan umairah, posing spesel.. masa ni balik kpg beh betoi, dapat jumpa dpt sembg2... he he

Saturday, May 22, 2010

nice to meet u

blog boleh berhubung dgn semua org, tak kira org gembira, sedih duka. sesiapa je ada mslh tentu ingin meluahkan, ceritakanlah dan luahkan jgn terus ia terpendm dan menjadi bebn yang terberat.

kongsi cerita

hari ni suami ku bw g mkn kt terbest, restauran, yang tak best tu, onthe way nk g tu terjadi kejdian yang tak d jangka. ni pasal karenah ank ku yang makin byk akl. yang buat kesbrn tercbrr. dlm kereta dia tak mahu di pegg nk jd org besr. kejap berdiri kejap duduk. tgh suami bw kereta brek mngejut.. apalagi tertongeng ler ank aku. nak berderau drh. mcmn sakitpun dia akn panggil nama ayah.walau tgh peluk aku.. ank manja ayah.. Ya Allah peliharalah keluarga ku.. dan jauhkan kami dari dugaan yag bert. amin

Thursday, May 20, 2010

ulang thn perkahwinn

20/5 ulg thn perkahwinn ku dgn suami tersyng. sso sweet..
suami masih romantis mcm dulu dan penyayng.. walaupun tidak di smbut dgn berelnja mewh. tapi aku bersyukur sgt dgn kasih syg yang mendlm dan cukup bermakna. suami gorengkan ikan buat msk asm tumis. walaupun maskn tu nmpk simple dan biasa. tapi ini adalah maskn yng mmberi suatu mkna. dr air tgn suami dan di hidgkn pd isteri tersyg. muah2 syg abg.. kasih syg berpnjngn sehingga akhir hyt. buat buah kasih kami nur munirah ummi dan ayah syg kamu jd ank solehah yang taat nyer. atiyek ummi ayah.

Tuesday, May 18, 2010

tentang gangguan tidur..

tajuk wanita hari ini. gangguan tidurr.. panel jemputan,antaranya ustaz dari darl ruqiyyah.bagi lelaki mimpi jatuh dari tempat tinggi, itu mendpt tanda mendapt gangguan saka, bagi perempuan pula mimpi bayi, lebih bahaya jika bayi tersebut disusui, itu juga petanda mendapat gangguan saka, ada juga mangsa mendapt gngguan selepas menziarahi jenazah, bermaksud terkena badi mayat, oleh itu, sebelum tidur seeloknya mengambil air sembahyg, mmbc 3 kul, doa dan tiup perlahan, sekiranya telah mendapt gangguan ludah sebelah kiri tapi jaga2 jangan suami pula kt sebelah kiri.. hee ok. ilmu buat semua

Tuesday, May 11, 2010

kelas airmata


hai.. mlm ini kelas air mt.. mna taknyer anak murid begaduh, biasa la gaduh adik beradik, yang menagis kuat tu yng buat aku risau tu.. ank aku pulak sibuk la nak menngis skali terharu he he. itulah rgm diaorg, yng jd penwr hati aku, isu td bukn nyer besr.. psl bert bdn jer.. aduhai.. hati seorg insn tentu ada yng tersirt yng kita tak tahu aper yang di pendm. alhamdulillah selesai jugak cuma dengan berjabat tgn.. dah 0-0.

Sunday, May 9, 2010

rencah hari ini


hari ini msk, sup sayur, sambal kicap udg, oklah tu. ank ku pulak suka menolong dan dah boring mula dia merengek. adoi.. ni yng germ. kalu nyanyi lagu yng dia suka tinkwle2 oklah dia siap menari lagi..

rencah hidup

hari ini, sarapan simple je, buat nasi goreng udang dan roti telur, pastu g pasar tani tak beli ape pun, semlm dah skn shopping, ronda2 pastu suami ku beli cendol. rezeki tak di sangka, ada jemputn majlis pembukaan perniagaan, dah kenyg tengahri kt situ, yang tak rs kelztn maknn tu ank buat perngai. nasib suami penyabr.. sabo sabo. balik pastu sembhyng, suami buat kmbing bkr, teringin sgt la tu.. dia buat segala nya, bhn perp, arg bkr, semua la.. aku, goyg kaki dh siap mkn je le.. sekalisekala rs maskn suami peslh nye, sempena dgn hari ibu kan, dah kenyg g tido, bangn tido leps sembhyg isyak. di tmn permainn. best tgk org main wau, bila tgk jer wau tu terbg makin tinggi dan makin jauh, mengigt tntg hidup walaupun di mn kita pergi merantau dan kemudian mndpt ilmu. jgn lah kita smpai lupa diri dan Allah s.w.t sp wau terputus tali, memakin terssr dan pergi enth kemana.

erti doa Solat Sunat Dhuha

¸. ♥ titipan doa solat Dhuha Ya ALLAH..sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikkannya adalah kecantikanMu,... keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu Ya ALLAH,jika rezekiku masih di langit, turunkanlah..dan jika di dalam bumi keluarkanlah..jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah dan jika jauh dekatkanlah.. Berkat waktu Dhuha, kecantikan, keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.. Amin..Ya Rabbal Alamin..